Oegandese homoactivist vermoord met machete

De Oegandese homoactivist Wasswa John is in het ziekenhuis overleden, nadat hij vrijdag in zijn eigen huis met een machete en schoffel hevig is verwond. Afgelopen zaterdag liet de organisatie Children of the Sun Foundation (COSF), waarvoor John actief was, weten dat de activist de aanval niet heeft overleefd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

John zou zijn aangevallen door mensen die bij hem in de buurt wonen. Nadat ze hem hadden toegetakeld, vertrokken ze. John zou tien levensbedreigende wonden in zijn schedel en nek hebben opgelopen

Aan de Duitse krant Bild laat een woordvoerder van COSF weten dat “het een treurige dag is voor de LHBT-gemeenschap in Oeganda”. COSF komt op voor LHBT’ers en sekswerkers in het Afrikaanse land.

Nog geen week geleden bestempelde de Oegandese minister van Veiligheid homoseksuelen nog als terroristen. Homoseksualiteit is in Oeganda strafbaar en er rust een groot maatschappelijk taboe op. De familie van het slachtoffer heeft hem niet opgezocht in het ziekenhuis. Ze hebben hem verstoten sinds hij uit de kast kwam als homoseksueel, zo meldt Bild. Ze zullen ook niet bij de begrafenis aanwezig zijn.

 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen