Marc Putman, oprichter en CEO van OUTtv, ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Utrecht, 26 april 2024 - Tijdens een feestelijke ceremonie in de stadsschouwburg van Utrecht heeft Marc Putman, oprichter en CEO van OUTtv, de eer gekregen om een Koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen. Burgemeester Sharon Dijksma benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze prestigieuze onderscheiding is toegekend als erkenning van Putmans toewijding aan het vergroten van de zichtbaarheid en acceptatie van de LGBTQI+-gemeenschap, zowel in Nederland als wereldwijd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In 2008 richtte Marc Putman OUTtv op, de enige lifestyle tv-zender gericht op de LGBTQI+-gemeenschap en open-minded in Europa. Sinds de oprichting is OUTtv uitgegroeid tot een internationale speler in LGBTQI+-entertainment, met kanalen in meer dan vijftien landen (binnen en buiten Europa). OUTtv bereikt meer dan tien miljoen huishoudens via bekende operators zoals VodafoneZiggo, Orange, Prime Video, KPN, Odido, T-Mobile, Proximus, Deutsche Telekom, Samsung TV Plus, en anderen, met een gemiddelde van 1,7 miljoen kijkers per maand.

OUTtv zet zich in om een inclusieve en representatieve stem en vaste waarde in het medialandschap te zijn voor de LGBTQI+-gemeenschap. Het biedt een gevarieerd aanbod van entertainment dat de uiteenlopende ervaringen en verhalen zowel binnen als buiten de gemeenschap belicht. Van Spaanse telenovelas tot live tv-shows zoals de Emmy Awards, Nationale Songfestivalfinales, Amsterdam Diner en roze verkiezingsdebatten (zowel nationaal als Europees), maar ook populaire series, award-winning arthouse films, documentaires, evenementen en concertregistraties. OUTtv biedt een platform voor zowel gevestigde als opkomende stemmen in de LGBTQI+ wereld en is daardoor het sterkst groeiende LGBTQI+-merk van Europa. 

Naast zijn werkzaamheden voor OUTtv is Marc Putman ook altijd politiek en sociaal betrokken om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen