Verguisde Republikein Santos blaast drag-persona nieuw leven in

Als jonge homoseksueel in Brazilië paradeerde George Santos door de straten van Rio als dragqueen Kitara Ravache. Als conservatief Republikein steunde hij een partij die zich tegen dragqueens keert. En nu, als weggestuurd congreslid en politieke paria, verdient hij de kost door video’s van Kitara Ravache te verkopen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

George Santos heeft een nieuwe bron van inkomsten gevonden nadat hij het congres werd uitgezet vanwege misbruik van campagnegeld en leugens over zijn CV. Voor 275 dollar kan je een gepersonaliseerde video krijgen van zijn drag-persona Kitara Ravache.

Als congreslid ontkende de Republikein nog als dragqueen te hebben opgetreden, nadat video’s opdoken van zijn tijd als jonge dragqueen in Rio de Janeiro. De video’s waren pijnlijk voor zijn carrière, aangezien zijn partij zich juist verzet tegen de zichtbaarheid van dragqueens.

Toch duurde zijn carrière als congreslid niet lang. Een belastend rapport over zijn financiële handelen deed zijn loopbaan in de Amerikaanse democratie de das om. Om toch geld te verdienen doet Santos nu dan maar een rode boa om: het kenmerk van dragqueen Kitara Ravache. Met een kastanjebruine pruik en knalrode lippenstift spreekt hij via internetplatform Cameo persoonlijke boodschappen in.

Toch houdt hij niet al het geld zelf: twintig procent van de opbrengsten gaat naar een goed doel voor 9/11-slachtoffers en een stichting die pro-Israël is. Gezien de reputatie van Santos zal de toekomst moeten uitwijzen of dat geld ook echt daar belandt.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen