Nigeriaanse autoriteiten arresteren 76 mensen op verdenking van homoseksualiteit

In Nigeria hebben veiligheidstroepen bij een verjaardagsfeest 76 personen opgepakt op verdenking van homoseksualiteit. Volgens de autoriteiten werd het feest bezocht door “homoseksuelen en pooiers”. De arrestatie komt twee maanden nadat de autoriteiten bij een homohuwelijksceremonie ook meer dan 60 aanwezigen arresteerden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens de autoriteiten zijn onder de gearresteerden 17 vrouwen. Van de 59 mannen hebben 21 bekend homoseksueel te zijn. De autoriteiten gaan ervan uit dat op het feest ook een huwelijksceremonie plaats zou gaan vinden. Het homohuwelijk is in Nigeria illegaal.

Massa-arrestaties

Het is niet de eerste keer dat er in Nigeria massaal homoseksuelen worden gearresteerd op een besloten evenement. Eind augustus werd een geheime homohuwelijksceremonie met meer dan 200 gasten door veiligheidstroepen beëindigd. Meer dan 60 van hen werden gearresteerd.

In Nigeria is homoseksualiteit illegaal. Ook lid zijn van een beweging die zich inzet voor LGBT+-rechten is niet toegestaan. Personen die deze wetten overtreden kunnen tot zo’n veertien jaar gevangenisstraf krijgen. Volgens verschillende onderzoeken accepteert meer dan negentig procent van de Nigeriaanse bevolking homoseksualiteit niet.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen