Homofoben verven "Rot op, hiv-flikkers" op huis Spaans homokoppel

De feestdagen van een homokoppel in het Spaanse Albolote, nabij Granada, zijn verstoord door een laffe homofobe daad. Op hun huis is met verf de tekst "Rot op hiv-flikkers, we willen jullie niet" gespoten. LGBT+-organisaties geven rechtse partijen de schuld van aangewakkerde homofobie in het land.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Javier en zijn partner werden op een avond geconfronteerd met de homofobe boodschap op hun muur. Wie ervoor verantwoordelijk is, is nog niet duidelijk. Het koppel heeft inmiddels aangifte gedaan.

"We zijn niet bang, maar elke keer als we thuiskomen of uitgaan, kijken we weer naar de muur voor het geval er weer iets is gebeurd of kijken we af en toe naar buiten om te zien of we een vreemdeling zien."

LGBT+-organisatie Granada Visible beschouwt de homofobe actie als een gevolg van toenemend homofobie in de Spaanse samenleving, aangewakkerd door rechtse politici. "Wij veroordelen ten stelligste deze betreurenswaardige gebeurtenissen, die een direct gevolg zijn van de haatzaaiende uitlatingen jegens onze gemeenschap die door extreemrechts worden gepromoot, zowel vanuit instituties, de media en sociale netwerken, met de bescherming of verdediging van traditioneel rechts." Granada Visible zegt dat de Spaanse LGBT+-gemeenschap "geen stap terug zal doen".

De burgemeester van Albolote veroordeelt de homofobe actie. “Zoiets zou geen plaats moeten hebben in onze samenleving," zegt hij tegen ElDiario.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen