Zware straffen voor stel wegens doodmartelen zoontje (8) 'omdat hij homo was'

outtv, gay, news, doodstraf, gabriel fernandez, marteling, homo, jongetje
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Stiefvader Isauro A. (37) kreeg van de rechter in Los Angeles de doodstraf, aldus AD. Daarmee volgde de rechter het advies van de jury, die om de zwaarst mogelijke straf had gevraagd. De moeder van Gabriel, Pearl F. (34), werd als medeschuldige tot levenslang veroordeeld. 

De jongen werd maandenlang mishandeld door de partner van zijn moeder. Ambulancepersoneel trof Gabriel op 22 mei 2013 aan met ernstige verwondingen. Zijn moeder had het alarmnummer gebeld en gezegd dat Gabriel gevallen was en met zijn hoofd een kastje had geraakt. 

De achtjarige had een schedelbreuk, gebroken ribben en brandwonden. Het bleek later om de gevolgen van langdurige en stelselmatige mishandeling te gaan. Gabriel was verder ook beschoten met een luchtdrukpistool, bespoten met pepperspray, uitgehongerd en had in een kast moeten slapen. Het jongetje overleed twee dagen later. 

'Onmenselijk' 

Rechter George Lomeli noemde de daden van het stel 'vreselijk, onmenselijk en niets anders dan boosaardig'. Volgens de rechter dekt het woord 'beestachtig' de lading niet: "Want zelfs dieren weten hoe te moeten omgaan met hun jongen." Rechter Lomeli noemde het de ernstigste mishandeling die hij in zijn lange ambtsperiode had meegemaakt. 

Lomeli zei tijdens de zitting tegen het stel uit Palmdale dat hij hoopt dat ze midden in de nacht wakker worden en denken aan alle pijn en verwondingen die ze Gabriel hebben toegebracht: "Ik kan alleen maar hopen, dat het jullie zal kwellen." 

Bron: AD 
Beeld: George Hodan 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen