Nemo wint de OUTmusic Award 2024

De 24-jarige Nemo (hen/hun) vertegenwoordigt Zwitserland tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö met het nummer The Code. Duizenden LGBTQI+-kijkers van OUTtv hebben hen dit jaar uitgeroepen tot de winnaar van de OUTmusic Award. De jaarlijkse prijs is een van de beste voorspellers geworden voor de uiteindelijke winnaar van het Eurovisie Songfestival.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De kijkers van OUTtv stemden Nederland, Joost Klein met zijn nummer Europapa, als tweede favoriet en de top 3 werd aangevuld met Kroatië, Baby Lasagna met Rim Tim Tagi Dim. Nemo veroverde de eerste plek met ruim dertig procent van alle stemmen.

Een zichtbaar geëmotioneerde Nemo reageerde: “Dit betekent echt veel voor mij. Ik vond het echt beangstigend dat het Eurovisie Songfestival zo snel op mijn pad kwam, omdat ik niet zo lang als non-binair persoon uit de kast was. Het is een rollercoaster. Ik ben heel blij met de OUTmusic Award en ik ben erg dankbaar voor de steun. Voor iedereen die zich betrokken voelt bij het lied, of vreugde heeft gevonden door het lied of zelf een uitdaging heeft overwonnen: ik zie dat allemaal. Het betekent echt alles voor mij. Ontzettend bedankt.”

Sinds het uitreiken van de eerste prijs veertien jaar geleden, hebben de winnaars van de OUTmusic Award de top 3 behaald tijdens de finale van het Songfestival. Een indrukwekkend totaal van acht OUTmusic Award-ontvangers kwam zelfs als winnaar uit de bus in het jaar dat ze meededen aan het Eurovisie Songfestival (Kalush Orchestra, Lena, Loreen, Conchita, Emmelie de Forest, Måns Zelmerlöw, Netta en Duncan Laurence). Loreen is vooralsnog de enige Eurovisie-winnares die in beide jaren van haar overwinning de OUTmusic Award in ontvangst mocht nemen (2012 en 2023).

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen