Woedende ouders maken vriend van zoon blind vanwege homoseksuele relatie

In Florida hebben de ouders van een homoseksuele jongen diens vriend zo erg mishandeld, dat hij permanent blind is. Ze zouden dit hebben gedaan omdat hij hun zoon "homoseksueel zou hebben gemaakt". Ook die zoon, wiens geaardheid door hen niet wordt geaccepteerd, zou mee hebben gedaan aan de mishandeling.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De ouders zijn er van overtuigd dat hun 21-jarige zoon door het 31-jarige slachtoffer homoseksueel zou zijn geworden. Daarom besloten ze volgens de openbaar aanklager de toenmalige vriend van hun zoon te mishandelen, waardoor deze permanent blind is geworden. De mishandeling deden ze samen met hun zoon, waardoor alle drie sinds maart in voorarrest zitten.

Ze worden aangeklaagd voor poging tot moord met voorbedachte rade, inbraak en ontvoering, meldt de Miami Herald.

Volgens het slachtoffer vertelde zijn vriend in juli 2021 aan zijn ouders een vriend te hebben, die daardoor door het lint gingen. Zijn vader zou hem "slecht hebben behandeld" en zijn moeder zou de 21-jarige dwingen om met een vrouw te trouwen.

In augustus vorig jaar zouden de drie naar het huis van het slachtoffer zijn gegaan, waar ze hem zwaar toetakelden. Het slachtoffer zegt gedaan te hebben alsof hij dood was, zodat het gezin zou stoppen met de mishandeling.

Inmiddels is er een petitie gestart om de onschuld van de drie te bewijzen. De initiatiefnemer, een familievriend, noemt de beschuldigingen "vals". De petitie beschrijft hen als een "christelijke familie" die gevlucht is uit Oekraïne. "De familie is geschokt en begrijpt niet wat er gebeurt en waar deze beschuldigingen vandaan komen," valt te lezen

De drie verdachten ontkennen alles. Ook hun advocaat zegt dat ze niks met de mishandeling te maken hadden. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen de vermeende daders levenslang krijgen of, volgens de petitie, teruggestuurd worden naar Oekraïne.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen