Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten

Polen, Warschau, burgermeester, lhbt, lgbt, gay, holebi, Rafał Trzaskowski
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De ondertekende verklaring zou de basisbehoeften van de LGBT+ gemeenschap van Warschau respecteren en realiseren. Ook zou het de lokale besturen in staat stellen om de gemeenschap te bieden wat de Poolse regering weigert in praktijk te brengen.

Kort nadat Trzaskowski de verklaring had ondertekend, ontving hij bijzonderlijk veel haat van rechtse en anti-LGBT+ groepen die beweren dat de LGBT+ gemeenschap ‘speciale aandacht’ krijgt. De tegenstanders beweren tevens dat LGBT+ personen een bedreiging vormen voor de samenleving vanwege zogenaamde "hoge hiv-besmettingscijfers". Het hoofd van de regionale onderwijsraad in de stad Krakow heeft het LGBT+ initiatief als een "bevordering van pedofilie" bestempeld. De burgermeester blijft, ondanks alle haatberichten, bij zijn beslissing.

Een woordvoerder van Love Does Not Exclude, een Poolse organisatie die zich inzet om huwelijksgelijkheid te introduceren in het land, reageerde op de bovengenoemde tegenwerking: "Dergelijke kritiek is niets nieuws voor ons. Het doel van de rechtse media en activisten is om een huiveringwekkend effect te veroorzaken, om zo het tekenen van de verklaring te blokkeren en ons te stoppen ook succes in andere steden te behalen - We zullen niet toegeven aan deze haat." Love Does Not Exclude heeft mensen aangemoedigd om hun steun aan burgermeester Trzaskowski te betuigen.

 

Bron: PinkNews

 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen