VN: “We moeten de inspanningen voor LHBT-gelijkheid verdubbelen”

outtv, gay, vn, verenidgde naties, antonio guterres, lhbt-rechten, general assembly
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
“Zolang mensen nog steeds geconfronteerd worden met criminaliteit, vooroordelen en geweld gebaseerd op hun seksuele voorkeur, gender identiteit of geslachtskenmerken moeten we onze inspanningen om deze schendingen te stoppen verdubbelen,” zegt Guterres in zijn speech. Hoewel hij blij is met het decriminaliseren van seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht in India, waarschuwt hij ervoor dat LHBT’ers van over de hele wereld nog steeds worden vervolgd.

“De Verenigde Naties staat op voor de rechten van LHBT’ers over de hele wereld en zal niet stoppen met vechten tot dat iedereen vrij en gelijk kan leven in waardigheid en gerechtigheid,” gaat de secretaris-generaal verder. Zijn woorden worden ondersteund door Michelle Bachelet, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN. Op een top over LHBT-rechten sprak zij zich uit over de meer dan 70 landen ter wereld waar homoseksualiteit nog steeds illegaal is en ook transgenders nog worden vervolgd.

“Deze wetten onderwerpen LHBT’ers aan lange gevangenisstraffen en in sommige gevallen fysieke straffen,” zei ze. “Ze moedigen ook vooroordelen, haat en geweld aan.” Bachelet benadrukt hoe belangrijk het is dat er een mindset wordt veranderd om te voorkomen dat er nog geweld, haat en vooroordelen naar LHBT’ers zijn. “We kunnen deze misdrijven alleen voorkomen als we dapper genoeg zijn om de factoren aan te pakken, in de gehele maatschappij.”

Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen