Vlaamse transvrouw Paulien uit docuserie M/V/X overleden

outtv, gay, news, trans, transvrouw, transpersoon, Paulien de Groote, M/V/X, dood, overleden
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Begin 2018 was documentairereeks M/V/X te zien op Belgische televiezender Eén. Voor het programma werden Ariane, Dylano, Senne, Selina en Paulien een jaar lang gevolgd door het productieteam. Het doel van de serie is om te laten zien hoe het is om een transpersoon te zijn. Afgelopen week kwam naar buiten dat Paulien de Groote (45) uit het leven is gestapt. 
 
Paulien uit het Belgische Bonheiden stond in het programma nog aan het begin van haar transitie. Nadat ze op haar 44ste de stap had gezet kwamen in M/V/X haar coming-out, de eerste hormoonspuit en het leven tijdens het transitieproces voorbij. Zo ook de moeilijkheden die ze ondervond.  
 
In haar woonplaats Bonheiden stond ze op lijst voor Open Vld (Open Vlaamse Liberalen en Democraten). Rudi Withaegels, voorzitter van Open Vld in Bonheiden-Rijmenam, reageert bedroefd bij Het Laatste Nieuws: “Ik wist dat Paulien het de laatste weken heel moeilijk had, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik ben bedroefd, maar ook kwaad. Kwaad op mensen die geen respect toonden voor Paulien. (..) Het was een ambitieuze, geëngageerde, toffe dame die echt iets wou betekenen in onze gemeente.” 
 
M/V/X wordt sinds woensdag 4 juli ook uitgezonden in Nederland, op NPO3. Volgens ZiZo Online bekijkt de Nederlandse publieke omroep of ze de programmering aan zullen passen.  
 
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.  
 
Bronnen: ZiZo Online, VRT & Het Laatste Nieuws. 
Beeld: VRT 2018/Eén
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen