Virgin Atlantic-personeel mag zelf kiezen welk uniform zij dragen, ongeacht gender.

Wil je als steward met hakken en een rokje door het gangpad paraderen? Bij Virgin Atlantic mag het sinds vandaag. Het personeel kan ongeacht “geslacht, genderidentiteit en genderexpressie” kiezen welk uniform wordt aangetrokken. Ook gaat de vliegtuigmaatschappij werken met badges met persoonlijke voornaamwoorden en verplichte inclusiviteitstrainingen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Met het nieuwe beleid hoopt Virgin Atlantic inclusiever te zijn tegenover werknemers. Personen die zich als non-binair identificeren hoeven zodoende niet meer het uniform aan van het geslacht waarmee zij geboren zijn. Het nieuwe uniform is ontworpen door Vivienne Westwood en voor de presentatie van de nieuwe outifts werd niemand minder dan RuPaul’s Drag Race-jurylid Michelle Visage ingevlogen.

“Bij Virgin Atlantic geloven we dat iedereen de wereld aankan, wie ze ook zijn. Daarom is het zo belangrijk dat we onze mensen in staat stellen om zichzelf te omarmen en om hun ware ik te zijn op het werk,” zegt commercieel directeur Juha Järvinen.

De maatschappij gaat ook badges gebruiken met de persoonlijke voornaamwoorden erop, die zowel passagiers en personeel kunnen dragen. Ook komen er verplichte inclusiviteitstrainingen voor personeel, waarop zij leren hoe ook LGBT+-passagiers zich welkom kunnen voelen. Daarnaast zal ook met partners zoals hotels initiatieven worden ondernomen om inclusiviteit te promoten.

In de luchtvaartindustrie zijn veel bedrijven bezig met inclusie. Zo gebruiken steeds meer maatschappijen de letter “X” of “U” als optie bij het aangeven van het geslacht. Ook qua kleding worden er stappen gemaakt. Zo gebruikt Alaska Airways sinds dit jaar een genderneutraal uniform.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen