Vier mannen opgepakt voor mishandeling homo in Amsterdamse winkelstraat

De Amsterdamse politie heeft vier mannen aangehouden voor het mishandelen van een homoseksuele man in een winkelstraat. Het slachtoffer werd uitgescholden en vervolgens geslagen en getrapt. De mannen meldden zich bij de politie, nadat deze beelden van het incident had verspreid.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De mishandeling vond op 31 augustus plaats aan de Nieuwendijk, een drukke winkelstraat in Amsterdam. Het slachtoffer liep met een vriendin een sportzaak binnen, waar hij door een groepje van vier mannen werd uitgescholden voor ‘homo’. Dat meldt televisiezender At5, die eerder vandaag een oproep deelde voor getuigen om zich te melden.

'De vier mannen schelden hem onder andere uit voor homo en hij krijgt tal van andere verwensingen naar zijn hoofd toe geslingerd', vertelt Marijke Stor van de politie Amsterdam. 'Het slachtoffer en zijn vriendin verlaten de winkel, maar het groepje mannen komt achter ze aan.'

Buiten ontstaat een ruzie, waarbij de homoseksuele man opnieuw vanwege zijn seksuele geaardheid wordt uitgescholden. Vervolgens vallen de mannen hem aan. Ook wanneer het slachtoffer op de grond ligt, blijven de mannen op hem intrappen. De vriendin van het slachtoffer weet hem uiteindelijk in veiligheid te brengen in de sportzaak waar het incident begon. De mannen weten uiteindelijk te ontkomen.

De Amsterdamse Politie gaat er sterk van uit dat de mishandeling van de man gerelateerd is aan zijn geaardheid. 'Dit is natuurlijk een ontzettend laffe daad, met z'n vieren één persoon op deze manier in elkaar slaan', zegt politiewoordvoerder Stor tegen At5.

De politie gaf eerder vandaag het signalement van de daders vrij, waarna de verdachten zich bij de politie hebben gemeld. De politie vraagt daarom alle beelden offline te halen, omdat dit nadelige gevolgen kan hebben voor het strafproces.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen