Vier jaar cel voor bedreiger Roze Kameraden

Een bedreiger van Feyenoord-supportersvereniging Roze Kameraden moet vier jaar de cel in. Max V. spoorde volgens de rechter ook andere mensen aan om de LGBT+-sportersvereniging te bedreigen. In de sportschool van oprichter Paul van Dorst werd brand gesticht.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

supportersvereniging. Ook is hij volgens de rechtbank verantwoordelijk voor het ophitsen van anderen, terwijl hij zelf op de achtergrond probeerde te blijven. "U liet anderen de kastanjes uit het vuur halen," aldus de rechter.

V. is volgens de rechtbank het brein achter anti-LGBT+-spreekkoren en spandoeken tijdens de wedstrijd Feyenoord-AS Roma in de Albanese hoofdstad Tirana vorig jaar. Deze waren ook gericht aan Roze Kameraden-oprichter Van Dorst zelf. Bij de sportschool van Van Dorst ging een explosief af en werden de muren beklad met homofobe teksten. Dit noemt de rechter een “ernstige inbreuk op de Nederlandse normen en waarden”.

Van Dorst zegt tegen RTV Rijnmond: “Het is een opluchting dat hij schuldig is bevonden. Dat geeft echt rust voor mij. Terecht ook dat de rechter aangeeft dat de kwetsende teksten de kern van de maatschappelijke normen en waarden raken.”

V. moet ook de cel in voor bedreigingen tegen de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en een Rotterdamse wethouder. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor rellen op oudejaarsdag in ’s Gravendeel.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen