Vermoedelijke Spaanse Grindr-seriemoordenaar opgepakt

In het Spaanse Baskenland is een man opgepakt die wordt verdacht van het vermoorden van minstens vier homoseksuele mannen. Hij benaderde zijn slachtoffers via datingapp Grindr, waarna hij ze bij hen thuis drogeerde, hun bankrekening plunderde en om het leven bracht.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De politie is al een aantal maanden op zoek naar de dader van minstens vier moorden, die in september en oktober vorig jaar plaatsvonden. De nu opgepakte verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld, nadat naar buiten was gebracht dat hij een verdachte was in de zaak. De politie kwam de man op het spoor dankzij de beschrijving van een slachtoffer dat kon vluchten van de seriemoordenaar. De 25-jarige man van Colombiaanse afkomst ontkent betrokkenheid bij de moorden.

Datingapp Grindr wordt vaker door criminelen gebruikt om homoseksuele mannen op te sporen. De app reageert naar aanleiding van de moorden dat het gebruikers "oproept om voorzichtig te zijn bij interactie met mensen die elkaar niet kennen", meldt nieuwswebsite Cronica Global.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen