Uitspraak rechter: homo-ontmoetingsplaats Ede mocht gesloten worden

outtv, gay, ginkelse zand, ede homo-ontmoetingsplaats, rechter
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De rechtszaak werd zeven weken geleden aangespannen door belangenorganisatie Platform Keelbos. Zij pleitten ervoor dat de de klaphekken die door de gemeente werden afgesloten weer heropend werden, omdat nu openbare wandelpaden zijn afgesloten. De rechter zei in zijn uitspraak: "De rechtbank overweegt dat de paden geen wegen zijn in de zin van de Wegenwet en de Wegenverkeerswet." Omdat de wegen nergens naartoe leiden, "is er geen overtreding van de van de Algemene plaatselijke verodering of de Wegenverkeerswet," aldus de rechter.

De hekken die de parkeerplaats omheinen zijn vorig jaar vervangen door een steviger, metalen hekwerk, meldt Omroep Gelderland. Dit was volgens de gemeente nodig omdat er in het oude hek gaten werden gemaakt, wat de kans van wild op de snelweg groter maakt. Daarnaast is het beheer van het afgelopen maand overgedragen aan Rijkswaterstaat. Dit zal het voor Platform Keelbos moeilijker maken om de hekken weer open te krijgen.

Voorzitter van de belangenorganisatie, Anthony Mathijsen, zegt tegen Omroep Gelderland dat zij wel in hoger beroep willen gaan. "Een weg die niet is aangelegd en langer dan 30 jaar wordt gebruikt, is vervolgens automatisch een openbare weg in de zin van de wet," aldus de voorman. Bezoekers van de plek kunnen elkaar alleen nog ontmoeten op een smalle strook die in het zicht van de parkeerplaats ligt.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen