Trump-administratie wil transgenderrechten afschaffen

outtv, gay, outtv_eu, trump, transgenderrechten, afschaffen, memo, new york times
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het ministerie wil de definitie van geslacht veranderen naar ‘man of vrouw’, onveranderbaar en zoals bepaald wordt door de genitaliën waar een persoon mee is geboren. Dit blijkt uit een memo die The New York Times onder ogen kreeg. In de memo wordt het omschreven als ‘op een biologische basis die duidelijk is, gebaseerd is op wetenschap, objectief en toe te dienen is.’

De nieuwe definitie van geslacht zou de federale erkenning van Amerikanen die ervoor hebben gekozen om zichzelf – al dan niet chirurgisch – te herkennen als een ander geslacht dan waar ze zin geboren zijn, uitroeien. Naar schatting zijn er zo’n 1,4 miljoen transpersonen in het land. Die federale erkenning werd door Obama mogelijk gemaakt.

Het nieuwe voorstel van het ministerie van Volksgezondheid wordt naar verwachting vóór 2019 voorgelegd bij het ministerie van Justitie. Als het geaccepteerd wordt kan de verandering worden afgedwongen over de departementen Onderwijs, Justitie, Gezondheid en Human Services en Arbeid.

Dit is niet de eerste keer dat Trump de aanval naar transpersonen opent. Zo probeerde hij transpersonen al te bannen uit het leger, verslechterde hij bescherming in de gezondheidszorg en hefte een memo die trans-werknemers zou beschermen op.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen