Transgender WO2 veteraan overlijdt op 99-jarige leeftijd

trans, transgender, wo2, tweede wereldoorlog, verenigd koninkrijk, veteraan, Louise Jennings, lgbt, lhbt, holebi, engeland, brits,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Louise Jennings was een Britse soldaat, die op haar 26ste in dienst was op de stranden van Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze ging op haar 20ste het leger in en diende bij het Durham Light Infantry 10de Bataljon. Jenning was lichamelijk als man geboren en ging voor het grootste deel als man door het leven. Aan het einde van de oorlog ontmoette zij haar vrouw Edith. Het stel is uiteindelijk meer dan 40 jaar getrouwd geweest, zonder kinderen.
 
Lousie heeft Edith nooit over haar geslachtsdysforie verteld en besloot pas na het overlijden van haar vrouw in transitie te gaan. Ze was toen 70 jaar oud. ''Ik nam de beslissing niet lang na Edith haar overlijden. Ik denk niet dat ik er een lange tijd over na heb gedacht, echter voelde ik dat ik toch wel verkeerd was.'' (als man zijnde).
 
Jennings bracht haar laatste jaren door in een verzorgingstehuis in Sheffield, Zuid Yorkshire, waar ze haar levenslange passie voor schilderen uitoefende. Een van haar schilderijen, geïnspireerd door haar herinneringen aan Duinkerke, hangt in de Graves Gallery van Sheffield. Haar begrafenis zal op vrijdag 4 januari plaatsvinden. Bekijk hieronder een interview van afgelopen oktober met deze bijzondere vrouw.
 
Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen