Transgender-tiener uit Brunei zoekt asiel in Canada

nieuws, gay news, gay nieuws, lhbt, brunei, OUTtv, out, holebi
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Zayce vluchtte eind vorig jaar uit Brunei, omdat ze bang was voor haar conservatieve familie en dat ze meer te weten zouden komen over haar genderidentiteit. Ze vertelde hen nooit dat ze transgender was, maar zei dat haar familie vermoedden dat ze homo was. Ze zei dat ze "getraumatiseerd" was toen haar familie haar naar een geestelijke bracht die een "reiniging" of "exorcisme" op haar uitvoerde toen ze net 11 jaar oud was.

Eerder deze maand introduceerde Brunei nieuwe sharia-wetten die homoseks en overspel straffen door te stenigen, maar het land was een gevaarlijke plek voor LGBT + mensen nog voor de wetten werden geïmplementeerd.

Ze koos Canada als haar bestemming omdat het ver weg was van Brunei en ze voelde dat haar familie minder geneigd was haar te volgen en haar daar te vinden. Zayce prees ook Canada voor zijn openheid voor vluchtelingen. "Justin Trudeau accepteerde mensen die hun land ontvluchtten zeer, dus dat was ook een van de belangrijkste dingen," zei ze. "Ik wil gewoon de wereld laten weten dat als ik inderdaad teruggestuurd word naar Brunei, ik het niet erg vind om daar te sterven. Als ik terug zou gaan, zou ik op zijn minst een goed leven hebben geleefd ... op mijn eigen voorwaarden."

Zayce verwacht het resultaat van haar asielaanvraag al in november te horen en ondertussen werkt ze voltijds in de Canadese stad Vancouver.

Bron:PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen