Trans student krijgt grootse begrafenisceremonie met dank aan crowdfunding

outtv, gay, news, trans, transgender, Daine Grey, San Francisco, Lady Katerina, begrafenis
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
 “Op 2 juli 2018 verloor Onze Queer Gemeenschap één van de felste sterren, Daine Grey”, zo begint de samenvatting op de GoFundMe voor de begrafenisceremonie. De 22-jarige Daine Grey kwam om het leven door zelfdoding. Op de pagina is te lezen dat Grey naar eigen zeggen ‘onteigend’ was door zijn familie, maar dat zijn familie dit zelf ontkent.
 
Lady Katerina, die Grey ontmoette in het plaatselijke Queer Resource Centre, organiseerde de crowdfundingsactie omdat Grey’s familie naar verluidt zijn lichaam niet kwamen opeisen bij de lijkschouwer. In een update laat Lady Katerina weten dat de moeder en oma van Grey uiteindelijk wel betrokken zijn geweest bij het plannen van de begrafenis.
 
Het doel van de crowdfundingsactie was het ophalen van 17,000 dollar, maar uiteindelijk werd er meer dan 25,000 dollar opgehaald. Lady Katerina laat weten dat het overgebleven geld naar het Queer Resource Center gaat en een non-profit entiteit van City College die voorziet in een toereikende hand voor studenten en faculteit wat betreft queer en trans benodigdheden.
 
Aan PinkNews laat Lady Katerina weten dat het ‘een viering’ was van Grey’s leven. “We eren het leven, we eren, eigenlijk, Daine’s leven. En het feit dat hij alles gaf wat hij kon tot hij niet meer in staat was om meer te geven”, aldus Lady Katerina. Er werden speeches gehouden over Grey’s leven en San Francisco Gay Men’s Chorus trad op.
 
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.
 
 
Beeld: National_Progress_Party
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen