Tot doodstraf veroordeelde moordenaar homostel: ‘Het was mijn plicht als witte man’

outtv, gay, doodstraf, homostel
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het stel werd de dag na kerst 2010, in dekens gerold gevonden in hun huis. Volgens de politie zijn ze door A. doodgeschoten. De veroordeelde werd door zijn moeder aangegeven, nadat hij verdachte opmerkingen tegen haar maakte. Door de jury werd hij in januari van dit jaar veroordeeld tot doodslag op de moord van het stel. A. toonde geen emotie en  zei onder andere: “Ik heb echt niets te verliezen en zal iedereen uitschakelen die ik kan.” Ook stak hij zijn middelvinger op naar de families van de slachtoffers, toen zij de rechtszaal uit liepen.

Peter A. schreef na zijn veroordeling door de jury een harteloze brief naar de rechter. In de brief, die Local10 onder ogen kreeg, zei hij onder andere dat homoseksuelen een schande zijn voor de samenleving en leek hij op te scheppen over de moord. “Het is mijn plicht als witte man om de zwakken en timide uit hun bestaan te ruimen,” schreef hij in de brief. “Ik zal altijd blijven staan achter wat ik geloof en alles wat in mijn weg staat uitroeien. Homoseksuelen zijn een schande voor de samenleving en moeten worden uitgeroeid. Deze waren niet de eerste en zullen ook niet de laatste zijn.”

A. ontsloeg zijn publieke verdediger en heeft zichzelf verdedigd in de rechtszaal. Zijn oude advocaat zei over de brief: “Er zijn vele manieren om de brief te interpreteren. Bluft hij? Is het waar? Ik weet het niet.” Een zus van een van de slachtoffers zegt dat ze blij is met de doodstraf die A. heeft gekregen, zeker na het gebaar wat hij maakte op de dag dat hij werd veroordeeld.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen