The Sims-spel vanwege homohuwelijk niet in Rusland uitgebracht

Een uitbreidingsset van het computerspel The Sims mag in Rusland niet worden verkocht. Het spel kent de mogelijkheid om koppels van hetzelfde geslacht te laten trouwen, wat in het land onder de homopropagandawet valt.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De uitbreidingsset  “My Wedding Stories” voor The Sims 4 bevat in de promotie beelden van een huwelijk tussen twee vrouwen. Vanwege die promotie vreest uitgever Electronic Arts (EA) voor de eventuele gevolgen vanwege de homopropagandawet die in 2013 van kracht werd in Rusland. De reguliere Sims 4 bevat al de optie om met koppels van hetzelfde geslacht te kunnen spelen, hierdoor heeft de game een leeftijdsaanduiding van 18+.

“We zijn toegewijd aan de vrijheid om te zijn wie je bent, om te houden van wie je houdt en om de verhalen te vertellen die je wilt vertellen," schrijft de uitgever in een blogpost. "We zijn standvastig in het handhaven van die toewijding door een licht te laten schijnen op en het vieren van verhalen zoals [het huwelijk tussen twee vrouwen], dus hebben we de beslissing genomen om af te zien van de release van 'My Wedding Stories', waar we onze verhaallijnen zouden moeten aanpassen."

Het is niet de eerste keer dat een uitgever ervoor kiest om iets niet in Rusland uit te brengen. Zo konden er verschillende films niet in Rusland worden vertoond, omdat geweigerd werd het verhaal aan te passen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen