Texas: parlementariërs willen transgenderzorg als "kindermishandeling" bestempelen

Een nieuw wetsvoorstel in de Amerikaanse staat Texas opent de aanval op transgenderzorg voor minderjarigen. Dit zou geclassificeerd worden als "kindermishandeling". Ook bars waar dragqueens optreden worden geraakt door een nieuwe wet: die zullen nu een vergunning voor "seksclub" moeten aanvragen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Officieel is het nieuwe parlementaire jaar nog niet begonnen, maar de Republikeinen in Texas willen een vliegende start maken. Conservatieve staatsparlementariërs hebben twee wetten anti-LGBT+-wetten ingediend.

De eerste gaat over transgenderzorg. Volgens die nieuwe wet is zorg voor kinderen met genderdysforie, zoals puberteitsremmers of hormoonbehandelingen, "kindermishandeling", meldt NBC News.

De andere wet richt zich op dragqueens. Elke onderneming die een dragqueen laat optreden, voorlezen of op een andere manier inzet moet een vergunning voor "seksclub" aanvragen. Dit betekent dat een onderneming fikse boetes kan krijgen als iemand onder de 18 ook maar één voet binnen zet. Bovendien moet er op z'n minst een entree van vijf dollar worden betaald.

Momenteel is een seksclub nog een onderneming waar minstens twee mensen naakt optreden.

Beide wetten zijn een voortzetting van Republikeins beleid. Eerder probeerde de gouverneur al transgenderzorg voor minderjarigen in te perken, maar zijn beleid wordt geremd door tal van rechtszaken. Ook verontwaardiging over dragqueens is een thema dat vaker terugkomt in Texas. Parlementariërs probeerden al eerder het optreden voor kinderen strafbaar te maken.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen