Tel Aviv Calling: Update

Tel Aviv, Israël, Eurovision, Eurovisie, songfestival, Eurovisiesongfestival, Europe, Music, queer, gay, nieuws, news, lgbt, holebi, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Australia is here to stay!
Na hun allereerste nationale selectie vorige week, waar Kate Miller-Heidke de kans heeft gewonnen om 'Down Under' te vertegenwoordigen met het nummer Zero Gravity, heeft de Australische omroep SBS bevestigd dat ze tot uiterlijk 2023 deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Paul Clarke, het Australische Hoofd van de delegatie, sprak zijn dank uit voor de beslissing:

''Dit is een prachtige bevestiging van wat Australië heeft gebracht, en we zeggen ''Dankjewel Europa!'' voor hun besluit. Het is 10 jaar geleden sinds we voor het eerst een team mee naar het Eurovisie Songfestival namen, toen het enkel Julia Zemiro en Sam Pang waren, ikzelf en een cameraman. Sindsdien is de berichtgeving van SBS gegroeid en zijn de Australische muziekartiesten en -industrie zodanig gegroeid om de spannende uitdaging aan te gaan. Australiërs zijn echt verliefd geworden op de vreugde en Eurovisie is onderdeel geworden van de Australische entertainmentkalender. Europa weet dat er altijd geweldige muziek en passie van Australië verwacht kan worden.''
 
Netta's favoriet wint de nationale selectie van Israël
Wanneer Netta je haar favoriet noemt, is de druk om te winnen hoog. En Kobi Marimi deed precies dat! De 27-jarige zanger won de Israëlische The Next Star voor Eurovisie 2019 (nadat hij bijna werd weggestemd in de kwartfinales) en zal zich nu concentreren op het selecteren van zijn nummer om wellicht Israël's winning streak voort te zetten wanneer de competitie in Tel Aviv landt.

Tel Aviv lanceert een speciale Eurovisie-bus!


Terwijl Eurovisie fans nog wachten op nieuws over de aanstaande kaartverkoop voor de Eurovisie-shows, zorgde Tel Aviv ervoor dat er nog een nieuwe hot-ticket bij komt voor de fans. Srugim, een website voor de religieuze gemeenschap, meldt dat Tel Aviv van plan is om een Eurovisie-bus in te zetten tijdens het Eurovisie weekend (17-18 mei) met o.a. rondleidingen langs de bezienswaardigheden in de stad. Voor diegenen die niet goed bekend zijn met de Israëlische traditie, openbaar vervoer tijdens het Joodse weekend (Sjabbat) in het land is zeer beperkt en is alleen toegestaan in steden zoals Haifa, waar de bevolking als gemengd wordt beschouwd (Joden, Christenen, Arabieren). Aangezien Tel Aviv volgens Israëlische wetgeving niet als een gemengde stad wordt beschouwd, moet er een specifieke lokale wet worden vastgesteld om openbaar vervoer tijdens Sjabbat mogelijk te maken.
 
En deze week werden er een hoop nieuwe inzendingen bekendgemaakt!
Het Verenigd Koninkrijk stuurt Michael Rice met het nummer Bigger Than Us 
Kate Miller-Heidke won de Australische voorselectie met het nummer Zero Gravity 
Na enkele dagen vol spanning heeft Mahmood bevestigd dat hij Italië toch zal vertegenwoordigen met het nummer Soldi 
Montenegro zal de a-capella groep D-Mol sturen met het nummer Heaven

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen