Superman is biseksueel, deze personages gingen hem voor

Superman, misschien wel de held der helden, is uit de kast gekomen als biseksueel. In een nog te verschijnen comic krijgt de superheld een mannelijke partner. Superman voegt zich daarmee in een kort rijtje van superhelden die biseksueel zijn, of waarvan vermoed wordt dat ze biseksueel zijn.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De Superman die vlinders in zijn buik voor een man krijgt is overigens niet de originele Superman die zijn hart verloor aan Lois Lane, maar diens zoon. Jon Kent heeft namelijk zijn vader opgevolgd als superheld. En dat is niet het enige waarmee hij in diens voetsporen treedt: Jon wordt net als zijn vader verliefd op een journalist. In de nog te verschijnen comic Superman: Son of Kal-El #5 valt de huidige Superman als een blok voor verslaggever Jay Nakamura.

Dat laatste personage is al sinds deel drie van de huidige Superman-serie de steun en toeverlaat van Jon. Maar de relatie tussen Jon en Jay wordt in het nieuwste nummer, dat in november verschijnt, een stuk verder uitgediept. Het verhaal is verder nog niet duidelijk; we hebben enkel de afbeelding van een intieme kus.

Queer representatie

Superman is niet de eerste superheld die niet heteroseksueel is. Eerder dit jaar ging Robin, het hulpje van Batman, op date met een man. Ook Batwoman is in een nieuwe televisieserie met een vrouw naar huis gegaan.

Daarnaast is er Wonder Woman, over wie verschillende (scenario)schrijvers hebben geopperd dat ze inderdaad biseksueel kan zijn. Echter is hiervan nooit een duidelijke scène in zowel een films als een comic verschenen. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog wel altijd komen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen