Studie: slechts 16% van de wereld staat adoptie door homo-ouders toe

gay, gay news, adoptie, adoptie rechten, homokoppels, OUTtv, holebi, lgbt, lhbt
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Over een periode van 10 jaar is dit gestegen van 4% naar 16%. Er is echter nog een lange weg te gaan en nieuwe gegevens van RedLetterDays laten zien dat 27 van de 169 landen koppels van hetzelfde geslacht toestaan ​​om te adopteren, wat betekent dat 142 dat niet doen.

Van de 51 landen in Europa staan ​​slechts 16 landen het toe dat homokoppels een kind kunnen adopteren (wat betekent dat het in de resterende 35 landen illegaal is). Deze 35 landen bestaan o.a. uit Rusland, Polen en Griekenland. Buiten Europa is het in landen zoals Thailand, Japan en de Filippijnen tevens niet toegestaan. Opmerkelijk is dat landen waar het homohuwelijk en partnerschap gelegaliseerd zijn, niet allemaal gelijke adoptierechten beschikbaar stelt. Dit is het geval in o.a. Chili, Mexico en Taiwan, bleek uit de studie.

Hoewel het percentage nog klein is, accepteerde 10 jaar geleden enkel 4% procent van de wereld adoptie van een kind door ouders van hetzelfde geslacht: Zuid-Afrika, Israël, België, Nederland, Spanje en Zweden.Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen