Starbucks gaat transitie transgender medewerkers betalen

outtv, gay, starbucks, transgender, vergoeding
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Sinds 2012 vergoedt Starbucks al geslachtsveranderende operaties, maar andere ingrepen zoals bijvoorbeeld een borstverkleining of vergroting, haartransplantaties of vervrouwelijkende gezichtsoperaties vielen nog onder cosmetische ingrepen, iets dat door veel verzekeringen niet wordt vergoed.

Het nieuwe zorgplan vergoed deze ingrepen dus wel en is gemaakt in samenwerking met de World Professional Association for Transgender Health (WPATH). Jamison Green, directeur van de organisatie, zei: “Starbucks was niet bang om alle juiste vragen te stellen en te eisen dat men de beste zorg krijgt.” Hij voegde hier nog aan toe dat ze een lijst hebben gemaakt met de belangrijkste voordelen en ook met de ingrepen waar verzekeringen vaak moeilijk over doe, bijvoorbeeld vervrouwelijkende gezichtsoperaties.

Ron Crawford, die gaat over de benefits die werknemers van Starbucks krijgen, zegt het volgende over het nieuwe zorgplan: “Het is niet zo dat we dit alleen doen omdat we willen dat het bedrijf een zo inclusief mogelijke dekking biedt, maar ook door de gesprekken die we met transgender partners hebben gehad over hoe deze voordelen er voor kunnen zorgen dat zij kunnen zijn wie ze echt zijn.” Ook zegt hij: “Er is niemand anders die dit doet. We zouden graag zien dat meer werkgevers dit ook doen.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen