Schotland introduceert LGBT-curriculum op scholen

Schotland, School, curriculum, LHBT, LGBT, LGBTQ, LGBTI, LHBTI, LHBT-rechten, LHBT-geschiedenis, homobeweging, holebi, nieuws
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Schotland wordt het eerste land ter wereld dat LGBT-rechten opneemt in het schoolcurriculum. Naar aanleiding van aanbevelingen uit de Time for Inclusive Education (TIE) –campagne, hebben de ministers bevestigd dat alle staatsscholen hun leerlingen moeten leren over LGBT-geschiedenis en -bewegingen, evenals over de aanpak van homofobie en transfobie. Jordan Daly, de co-found van TIE, zei: "Dit is een monumentale overwinning voor onze campagne en een historisch moment voor ons land. "In een tijd van wereldwijde onzekerheid, geeft dit een krachtige en duidelijke boodschap aan LHBTI-jongeren dat ze hier in Schotland gewaardeerd worden."
 
In een onderzoek ontdekte TIE dat negen op de tien Schotse LGBT’ers op school homofobie hebben meegemaakt en ongeveer 27% een zelfmoordpoging heeft ondernomen na gepest te zijn. Het onderzoek toonde tevens aan dat scholen maar enig begrip hadden over de vooroordelen jegens LGBT- en intersekse personen.
 
Deputy First Minister van Schotland, John Swinney, zei: "Schotland wordt al beschouwd als een van de meest vooruitstrevende landen in Europa voor LGBTI-gelijkheid. "Ik ben verheugd om aan te kondigen dat we het eerste land ter wereld zijn dat LGBTI-inclusief onderwijs in het curriculum heeft ingebed. "Ons onderwijssysteem moet iedereen ondersteunen om zijn volledige potentieel te bereiken. Daarom is het van vitaal belang dat het curriculum zo divers is als de jongeren die op onze scholen leren."
 
Bron: Attitude
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen