Scarlett Johansson stopt met haar rol als transgender man in Rub & Tug

outtv, news, gay, scarlett johansson, transgender
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De actrice ontving deze maand een enorme backlash door ermee in te stemmen de trans-man Dante 'Tex' Gill in Rub & Tug te spelen. LHBT-activisten waren niet blij met de film omdat ze de Hollywood-ster hadden gecast in plaats van een transgenderacteur, gezien het gebrek aan mogelijkheden voor trans-sterren in Hollywood.
 
Johansson verdedigde in eerste instantie de film en vertelde mensen die van streek waren door de beslissing om contact op te nemen met Jeffrey Tambor en Jared Leto, die beiden ook controversieel transgenders op het scherm speelden, voor commentaar. De actrice heeft nu echter bevestigd dat ze een stap terug zal doen uit het project.
 
In een statement zei ze: "In het licht van de recente ethische vragen die rond mijn casting als Dante Tex Gill zijn gesteld, heb ik besloten mijn deelname aan het project respectvol in te trekken. Ons culturele begrip voor transgenders blijft groeien en ik heb veel van de community geleerd sinds ik mijn eerste uitspraak deed over mijn casting en besefte dat het ongevoelig was."
 
Johansson voegde haar steun toe aan de rol die herschikt werd met een transgender-acteur, en zei: "Hoewel ik de kans zou hebben gehad om Dante's verhaal en overgang naar het leven te brengen, begrijp ik waarom velen denken dat hij door een transgender persoon moet worden afgebeeld, en ik ben dankbaar dat dit gietendebat, hoewel controversieel, heeft geleid tot een groter gesprek over diversiteit en representatie in film.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen