SAFE SPACES AT WE FASHION: GET READY FOR PRIDE

In samenwerking met OUTtv creëert WE Fashion een veilige plek waar je tijdens Pride kunt omkleden, zodat je onbezorgd vanuit huis naar de feestlocaties kunt reizen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Pride, een bruisende tijd vol vreugde, glitters en feest. Maar hoe kunnen we ten volle genieten als er nog zoveel werk aan de winkel is voor de LHTBTQIA+ gemeenschap? Helaas worden LHTBTQIA+ personen vaker dan anderen geconfronteerd met negatieve reacties, uitsluiting, pestgedrag en geweld. Simpelweg omdat ze zichzelf zijn.

Recent onderzoek in opdracht van de Afdeling Diversiteit van de Gemeente Amsterdam toont aan dat verbaal en fysiek geweld tegen de LHTBTQIA+ community structureel voorkomt op straat, in het openbaar vervoer en in het uitgaansleven. Deze realiteit veroorzaakt angst wanneer ze de deur uitgaan en dwingt hen daarom soms om hun gedrag aan te passen.

Veilig jezelf kunnen zijn is een belangrijk mensenrecht, daarom biedt WE Fashion haar winkels tijdens Pride aan als Safe Space. Een plek waar je je kunt omkleden, om je klaar te maken voor Pride, zodat je daarna feest kunt vieren en volledig jezelf kunt zijn. Om het draagvlak voor het PRIDE SAFE SPACES initiatief te vergroten, bundelt WE Fashion de krachten met de LHTBTQIA+-lifestyle televisiezender OUTtv.

 

Niet alleen tijdens Pride

Het initiatief bestaat niet alleen tijdens Pride: de paskamers zullen 365 dagen per jaar openstaan om de LHTBTQIA+ community te verwelkomen. Hiervoor kan je een personal shopping afspraak maken via wefashion.com met één van de WE Fashion stylisten. Zij verwelkomen je graag om voor jou een veilige omkleedruimte te faciliteren.

 

Ontdek PRIDE SAFE SPACES at WE Fashion

In verschillende steden, in binnen- en buitenland, biedt WE Fashion tijdens Pride een veilige omkleedplek aan in de betreffende winkels. Deze Safe Space is bedoeld als een veilige plek waar je je ter plaatse kunt omkleden en waar je je volledig geaccepteerd kunt voelen om gewoon jezelf te zijn. Het werkt als volgt:

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Reserveer een tijdslot of loop op de dag zelf binnen zonder afspraak. Klik hier om te reserveren.

 

VEILIG OMKLEDEN

In de paskamer kun je gebruikmaken van een make-uptafel en stopcontact (voor bijv. een krultang of het opladen van je telefoon). Je dient wel je eigen spullen mee te nemen.

 

AANWEZIGE HOST

Er is een host aanwezig om je te helpen of stylingadvies te bieden, indien gewenst.

 

PRIDE SAFE SPACES vind je in de volgende steden:

03/06 Pride Utrecht: Vredenburg 14

03/06 Pride Rotterdam: Beursplein 1, Rotterdam

17/06 Pride Zürich: Bahnhofstrasse 67, Zúrich

17/06 Pride Goes: Kerkstraat 11, Goes

05/08 Pride Amsterdam: Kalverstraat 65-67, Amsterdam

12/08 Pride Antwerp: Meir 54, Antwerpen

02/09 Pride Dordrecht: Sarisgang 6, Dordrecht

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen