Rusland heeft nieuwe TV-show: "Raad de homo"

Acht mannen in een vakantiehuis, één daarvan is homoseksueel. Lukt het de andere zeven hem te ontmaskeren? Dat is het format van een nieuwe Russische tv-show, gepresenteerd door de schrijver van de homopropagandawet.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het is een combinatie tussen Wie is de mol? en Big Brother, maar dan met een homofoob tintje. Het is dan ook parlementariër Vitali Milonov, bekend van zijn homopropagandawet, die aan het begin van het programma zegt: "Ik hoop dat jullie hem snel kunnen vinden", waarna hij met zijn vinger langs zijn keel gaat.

In de intro lopen er ook nog eens met drie vrouwen in lingerie met honkbalknuppels en kettingen achter Milonov aan, terwijl er beelden voorbij komen van een strandscène waarin mannen in speedo's met open mond naar een andere gespierde man kijken. 

Dat juist Milonov het programma presenteert is niet verbazingwekkend, aangezien hij bekend staat om zijn homofobie. Zo wilde hij homoseksuelen steriliseren en in asielen opsluiten "zoals we ook bij katten doen".

De homoseksueel in kwestie kan overigens lekker cashen. Als de andere zeven in het huis hem niet ontdekken, wint hij twee miljoen Roebel. Wordt hij ontmaskerd, dan delen de andere deelnemers het bedrag.

Elke aflevering stemmen de mannen op de persoon die zij het meest verdenken homo te zijn. De persoon met de meeste stemmen gaat naar huis, totdat de homo is gevonden.

"Homo's in Rusland zijn als een open McDonalds," zegt een voice-over. "Ze zijn er wel, maar lastig te vinden."

Tijdens het spel zijn er activiteiten als geblinddoekt de billen van een persoon aanraken en dan raden of het een man of een vrouw is. Ook krijgen de heren een lapdance van een gespierde man waar ze natuurlijk overdreven duidelijk moeten maken hoe vervelend ze het vinden. 

Zelf ook je Russische gaydar testen? De show kan je hier vinden:

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen