Rusland financiert voor het eerst in 10 jaar hiv-preventie voor homomannen

outtv, news, gay, russia
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Reden voor de financiering, die op zijn zachtst gezegd opvallend is gezien het homofobe imago van de regering, is dat de overheid hiermee wil erkennen dat er niet veel federaal geld naar de seksuele gezondheid van LHBT’ers is gegaan. Nog geen twee maanden geleden besloot de regering een website over hiv en seksuele gezondheid voor MSM (mannen die seks hebben met mannen) offline te halen.

Voorzitter van To Live zegt dat het geld hen zal helpen met het huren van een kantoor voor het programma. “We besloten om ons aan te melden voor de financiering voor de groep mannen die seks hebben met mannen, omdat het een groep is die ernstig wordt gediscrimineerd, en het voor deze groep moeilijk is om geld te vinden,” als dus voorzitter Nadezhda Dernova tegen Current Time. “Om eerlijk te zijn, geloofde ik tot op het laatste moment niet dat we het geld zouden winnen, maar de mannen waarmee ik werken waren er zeker van dat we zouden winnen.”

Er leven steeds meer mensen in Rusland hiv hebben. Vooral in Yekaterinburg, waar het To Live programma zal starten. “We verliezen de oorlog tegen hiv in Yekaterinburg omdat er een verhaal is over de epidemie in Yekaterinburg, het enorme getal van mensen die met hiv leven, en er is een ander verhaal over het stigma en discriminatie,” zegt Vitaly Melkovsky, en van de weinige openlijk homoseksuelen met hiv in Yekaterinburg. To Live zegt dat zij educatieve programma’s willen brengen naar bars en LHBT-vriendelijke bedrijven en dat ze kwetsbare groepen snelle hiv-testen aan zullen bieden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen