Republikein stemt tegen homohuwelijk, terwijl zoon met man trouwt

Drie dagen nadat Republikein Glenn Thompson tegen het wettelijk legaliseren van het homohuwelijk stemde, was hij "opgetogen" om te zien hoe zijn homoseksuele zoon in het huwelijksbootje stapte.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Om het homohuwelijk in de Verenigde Staten veilig te stellen tegen de conservatieve grillen van het Hooggerechtshof, stemde het Huis van Afgevaardigden vorige week over een wet die de legalisering zou moeten regelen. Een groot deel stemde voor, maar 157 Republikeinen stemden tegen. Onder wie afgevaardigde Glenn Thompson. Hij noemde de wet niets meer dan een "verkiezingsstunt" van de Democraten en steunde de wettelijke openstelling van het huwelijk niet.

Drie dagen later verscheen Thompson op het huwelijk van zijn zoon met diens mannelijke partner. Ondanks de tegenstem waren Thompson en zijn vrouw "verheugd om het huwelijk van hun zoon bij te wonen en te vieren dat hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven begint," aldus een woordvoerder van het congreslid tegen NBC News. Bovendien is hij "erg blij om hun nieuwe schoonzoon te verwelkomen in hun familie."


Toch stemde Thompson dus tegen. De wettelijke verankering van gelijke huwelijksrechten leidt volgens hem alleen maar af van de "historische inflatie en de ongecontroleerde prijsstijgingen aan de pomp en in de supermarkt", waar de Democraten volgens hem schuldig aan zijn.

De stemming over wettelijke legalisering van het homohuwelijk is een reactie op de afschaffing van het recht op abortus door het Hooggerechtshof. Het feit dat mensen van hetzelfde geslacht in de hele VS kunnen trouwen is ook door dat hof bepaald. Een van de conservatiefste rechters, Clarence Thomas, hintte er al op dat hij voorstander is van het afschaffen van het homohuwelijk.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen