Regenboogprotest van Poolse oppositieleden tijdens inauguratie Duda

Poolse oppositieleden droegen wel hele feestelijke outfits naar de beëdigingsceremonie van president Andrzej Duda. Niet zomaar natuurlijk, maar om een duidelijk statement te maken. “De president van de Republiek Polen moet het welzijn van alle burgers beschermen.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Meerdere leden van de Poolse oppositie verschenen in op elkaar afgestemde outfits waardoor ze gezamenlijk een regenboog vormden. Daarbij droegen ze ook nog regenboogmondmaskers. Met deze actie hopen de parlementsleden de LGBT+-gemeenschap een hart onder de riem te steken.

Magda Biejat, lid van de Razem-partij en één van de deelnemers aan het stille protest, laat via Twitter weten dat de actie een reminder is aan het feit dat Duda het welzijn van alle burgers zou moeten beschermen. “We wilden president Andrzej Duda eraan herinneren dat … de grondwet gelijkwaardigheid voor iedereen garandeert”, aldus links parlementslid Anna Maria Żukowska tegen the New York Times.

Duda werd eerder dit jaar met een minimale marge herkozen. De Poolse president staat bekend om zijn afkeer van de LGBT+-gemeenschap. Zo werden er eerder deze week nog meerdere LGBT+-activisten opgepakt nadat ze regenboogvlaggen aan standbeelden hadden vastgemaakt.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen