Rechtbank Bulgarije erkent homohuwelijk in historische uitspraak

outtv, gay, homohuwelijk, bulgarije, erkent, historisch
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Cristina, een van de twee vrouwen, komt uit Australië en kreeg van het Ministerie van Migratie en Binnenlandse Zaken geen visum, terwijl haar partner een inwoner van de EU is en dit dus geen probleem zou moeten zijn. Het visum werd  door het Ministerie geweigerd omdat Bulgarije het homohuwelijk niet ondersteund. De twee vrouwen lieten het hier niet bij zitten en sleepten het ministerie voor de rechter.

Het Europese Hof heeft onlangs tijdens een soortgelijke zaak in Roemenië besloten dat alle Europese lidstaten de rechten van getrouwde homoparen moeten beschermen. Deze regel gaat zelfs op als de partner geen EU-burger is. Cristina is Australisch, maar haar partner is Frans. De rechter van The Sofia City Administrative Court besliste hierop in het voordeel van het koppel. “Ik ben erg blij om niet alleen mijn recht om te wonen in Bulgarije te vieren, maar ook het recht voor ieder ander koppel van hetzelfde geslacht om hun recht van mobiliteit binnen de EU uit te oefenen,” zei Cristina tegen Gaystarnews.

Bulgarije accepteert het homohuwelijk nog steeds niet voor de inwoners van het land, maar de uitspraak is een sprankje hoop voor LHBT-activisten in het land.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen