Raadsvragen over geweld tegen trans personen in Heerlen

outtv, gay, news, trans, transgender, Heerlen, raadsvragen, Partij voor de Dieren, PvdD, mishandeling, bedreiging
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
In het Maankwartier, de stationsomgeving van Heerlen, werd op 24 juli een transgender persoon mishandeld. In officiële documenten is te lezen dat de mishandeling ogenschijnlijk puur en alleen plaats heeft gevonden omdat het slachtoffer een trans persoon is. Het slachtoffer filmde de gebeurtenis en belde 112.  
 
De politie is vervolgens ter plekke gekomen, heeft met de beelden de dader gezocht en deze zelfs staande gehouden. Daar is het echter bij gebleven. Eén van de raadsvragen van de PvdD is dan ook als volgt: "(..) is het aanvaardbaar dat de verdachte van de mishandeling slechts is staande gehouden, maar ondanks het tastbare bewijs (gefilmde beelden) niet naar het politiebureau is meegenomen voor verhoor?" 
 
Later op de dag heeft de mishandeling zich herhaald en in de dagen daarna is het slachtoffer bij de eigen woning bedreigd, ook door andere mensen dan de dader.  Het slachtoffer kon echter pas enkele dagen na de incidenten op het politiebureau terecht om aangifte te doen. De PvdD wil dan ook weten of een dergelijke 'wachtperiode' aanvaardbaar is. 
 
Op de eigen website laat PvdD Heerlen weten dat er daarnaast bij de fractie bekend is 'dat er een ander persoon van LHBTI-geaardheid voor vergelijkbare bedreigingen geen aangifte durft te doen'. Daar wordt verder niet over uitgeweid. Voor alle volledige raadsvragen kun je hier terecht. 
 
Bron: Partij voor de Dieren Heerlen
Beeld: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen