Pride Amsterdam 2018: wat is er allemaal te doen?

outtv, gay, news, Pride Amsterdam, Amsterdam Gay Pride, Gay Parade, Gay Pride, Amsterdam, botenparade, agenda, evenementen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Maandag 30 juli
 
Trans in the City - Opening symposium & Film
Op 30 juli begint de Trans Pride bij Trans United Nederland met de officiële opening en presentatie, met aansluitend een vertoning van de film 'Una Mujer Fantastica'/'A Fantastic Woman'. Klik hier voor alle andere evenementen die in het kader van 'Trans in the City' worden georganiseerd. 
 
Pride at the Beach
Na het overweldigende succes van de eerste editie strijkt Pride Amsterdam ook in 2018 weer neer in Zandvoort met Pride at the Beach. Van 30 juli tot en met 1 augustus kun je onder andere naar de Pride at the Beach Parade en Queen of the Beach
 
 

Dinsdag 31 juli
 
Queer Faces Migrant Voices
Dit radio/storytelling project met LHBTI-vluchtelingen is een rondreizend programma dat eerder al filmfestivals in Amsterdam, Berlijn en Split aandeed. Vooraf opgenomen radioverhalen worden afgewisseld met live presentaties van deelnemers op het podium.
 
Pride Karaoke
Een speciale Pride karaoke editie bij PRIK, gehost door Sjonnie en Kitty. Zing je favoriete gay anthem met pride!
 

Woensdag 1 augustus
 
Roze Driehoek #3: Eenheid in Diversiteit?
Eenheid in diversiteit, een gemeenschap gevormd door vele kleuren en vormen. Wat is nou eigenlijk onze gemeenschappelijke deler en kunnen we ons van daaruit met elkaar verbinden? Een debatavond georganiseerd door Pink Terrorists met gastsprekers als Tanja Ineke en Alex Kain, maar ook spannende en toepasselijke performances.
 
Open Air Cinema 2018
Op het Mercatorplein kun je de Open Air Cinema dagen bijwonen. Op 1 augustus draait Oscarwinnaar Moonlight en op 2 augustus kun je naar Razzia. Er zijn 300 stoelen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!
 

Donderdag 2 augustus
 
Weekday print studio - make your parade flag
Maak je eigen regenboog geïnspireerde vlag, helemaal gratis, en dan wordt er ook nog eens 10 euro per vlag gedoneerd aan de UN Free & Equal campagne. 
 
SeniorPride Concert 2018
Het Concert des Levens, ter ere van onze helden van een strijdbare generatie. Met optredens van Sjors van der Panne, Francis van Broekhuijzen en nog vele anderen. Mario Magic is uw gastheer op de Nieuwmarkt.
 
 
Vrijdag 3 augustus
 
Drag Olympics 2018
De 14e editie van de internationale Drag Queen Olympics waaraan alle drags, queens en kings mee kunnen doen. De wedstrijd bestaat onder andere uit een stiletto sprint, handtas werpen, bitch volleyball & een suprise game die onthuld wordt op de dag zelf.
 
Pride Rembrandtsquare
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus zal het Rembrandtplein weer schitteren als nooit te voren. Op vrijdag zijn er onder andere optredens van Bonnie St. Claire en Linda Wagemakers. Klik hier voor de line-up van zaterdag.
 

Zaterdag 4 augustus
 
Canal Parade 2018
Op zaterdag is het natuurlijk tijd voor de botenparade waarvan de beelden de hele wereld overgaan: de Canal Parade. 80 deelnemers, van kleine lokale LHBT stichtingen tot roze overheidsinstellingen, varen door de Amsterdamse grachten. 
 
Pleinfeest Beursplein
De Amsterdamse Fetish Scene beleefde in de jaren 90 haar hoogtijdagen, maar is gelukkig nog altijd springlevend en dat kun je dit jaar aan den lijve ondervinden bij het speciale Fetish evenement op het Beursplein. 
 
 
Zondag 5 augustus
 
Closing Party Pride - Dam
Op zondag 5 augustus sluiten we de Pride af met het slotfeest op De Dam. Daar kun je genieten van vele optredens, artiesten, dansers en nog veel meer. Dit jaar zie je onder andere niemand minder dan Eleni Foureira, de Cypriotische diva die tweede werd tijdens het Eurovisiesongfestival 2018, en Melanie C (a.k.a. Sporty Spice).
 
 
En dit is slechts een willekeurige en kleine selectie van alles wat er deze week te doen, zien en beleven is in Amsterdam. Voor alle andere evenementen, tentoonstellingen, wandelingen, debatten, feesten, optredens et cetera kun je terecht in de agenda van Pride Amsterdam.
 
Beeld: Pride Amsterdam via Facebook
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen