Pride Ambassadeur Jennifer Hopelezz geweigerd door taxichauffeur na Pride Amsterdam

OUTtv, gay, news, Pride, Pride Amsterdam, Amsterdam Gay Pride, Jennifer Hopelezz, Richard Keldoulis, dragqueen, drag queen, taxi, geweigerd, weigeren, taxichauffeur, Amsterdam
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Jennifer Hopelezz, ook wel bekend als Richard Keldoulis, was uitgenodigd om op zondag 5 augustus te spreken tijdens het slotfeest van Pride Amsterdam. Toen ze vervolgens het evenement wilde verlaten samen met twee vrienden, werd ze bij de taxistandplaats achter de Dam geweigerd. Nadat de chauffeur vroeg waar ze naartoe moesten, wilde hij ze niet meenemen. Hij sloot zijn raam en deed de deuren op slot. Jennifer in een statement dat ze gaf aan Amsterdamse vrijwiligersorganisatie Pink Terrorists: “Hij weigerde te luisteren toen ik hem vertelde dat het tegen de wet is om ons een rit te ontzeggen.”

Het incident werd deels gefilmd en Jennifer Hopelezz besloot het filmpje te delen op social media. (Scroll naar beneden voor de beelden.) Vervolgens kreeg ze binnen korte tijd reacties van vijf verschillende mensen die alleen al tijdens het afgelopen Pride weekend hetzelfde mee hebben gemaakt. Het gaat om drie dragqueens en twee mannen gekleed in leer die geweigerd werden op verschillende momenten.

Twee weken geleden was Jennifer Hopelezz wegens de internationale aidsconferentie in Amsterdam samen met een groep Britse activisten en onderzoekers. Een Uber chauffeur weigerde toen om de Britten mee te nemen.

Jennifer sluit haar statement als volgt af: “Dit is een alledaagse ervaring voor veel LHBTQIA mensen en het is niet iets wat we zouden moeten of gaan accepteren. Ik ben blij dat het zoveel publiciteit heeft ontvangen, omdat veel mensen zich niet bewust zijn dat dit een alledaagse belevenis is en dat het nu tijd is voor actie!”

Bron: Pink Terrorists
Beeld: Noah Valentyn voor Pride Amsterdam
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen