Poolse minister wil Hongaarse anti-LGBT+-wet kopiëren

Surprise surprise! De Poolse regering denkt erover na om de controversiële anti-LGBT+-wet van Hongarije over te nemen. Als het aan de Minister van Onderwijs ligt wordt de wet, die het tonen van homoseksualiteit en transgender personen aan kinderen onder de 18 verbiedt, letterlijk overgenomen in het Poolse wetboek.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Minister Przemysław Czarnek staat bekend als een fel tegenstander van de LGBT+-gemeenschap. Zo bestempelde hij een Pride-optocht al eens als ‘vulgair en obsceen’. Het is dus geen verrassing dat Czarnek een groot fan is van de recente Hongaarse maatregelen. Homoseksualiteit en transgender personen moeten niet gepromoot worden, is de minister van mening. “We moeten deze wet in zijn geheel overnemen,” zegt hij tegen het conservatieve medium Sieci.

Tegen persbureau Reuters legt de minister van Justitie het standpunt uit: “Terwijl de rechten van mensen met een andere seksuele oriëntatie gerespecteerd moeten worden, moet een ieder altijd onthouden wat de belangrijkste waarde is: het belang van het kind in de maatschappij.”

Het is niet de eerste keer dat de Poolse regering zich vijandig opstelt tegen gelijke rechten voor LGBT+’ers. Zo probeert de regering adoptie voor homoseksuele koppels in te perken en accepteert het de ‘LGBT+-vrije zones’ waaruit het land bestaat.

De Europese Unie zit met de Hongaarse wet in zijn maag. Een grote meerderheid van de regeringsleiders is fel tegen de wet, waarbij de Nederlandse premier Mark Rutte zelfs zo ver ging om te zeggen dat Hongarije beter uit de Unie kan vertrekken. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen laat nu onderzoeken hoe Hongarije aangepakt kan worden. Hongarije wordt daarentegen gesteund door landen zoals Polen en Bulgarije.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen