Polen begon de Pride met een onbreekbaar regenboogmonument!

outtv, news, gay, polen, pride
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Polen heeft sinds 2012 een Regenboog monument, een constructie in de vorm van een gigantische regenboog gemaakt van kunstbloemen die zijn opgetrokken op het Verlossingsplein in de Poolse hoofdstad Warschau. Het monument staat er als symbool voor liefde, vrede, LHBT-rechten en gelijkheid.

Het monument is in zijn bestaan reeds vijf keer vernield. Daders waren steeds extreem rechtse aanhangers en/of hooligans. Daarom werd het monument nu opgebouwd uit een onbreekbaar ontbrandbaar materiaal. Verder bestaat het monument nu ook niet langer uit bloemen maar uit een soort van lichtkoepel. Het monument werd bovendien gesponsord door het wereldbekende ijsbedrijf Ben & Jerry's. 

Ondanks het feit dat vorig jaar Polen besloot om het homohuwelijk bij wet te verbieden en ook een wet die dat transgenders hun gender niet legaal mogen aanpassen, houdt Polen dit jaar zijn 12de Gay Pride parade.

Het is nu uitkijken naar de komende verkiezingen met voor het eerst een openlijke homo als presidentskandidaat, die het kan halen als hij al jaren burgemeester is en op véél sympathie kan rekenen. Het tij kan ook zonder zijn overwinning keren omdat er nog steeds genoeg pro LHBT politici zijn in Polen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen