Pastoor beweert dat "homo's in hun achterhoofd geschoten moeten worden"

Een pastoor is onder vuur komen te liggen nadat hij tijdens een preek verkondigde dat homo's gefusilleerd zouden moeten worden. Hij liet weten gefrustreerd te zijn over de Pride-vieringen deze maand, iets waar God in zijn ogen maar één oplossing voor heeft.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De pastoor van de Stedfast Baptist Church in Watauga (Texas), Dillon Awes, wond zich vorige week zondag tijdens zijn preek op over "het vieren van de ergste zonde in de Bijbel".

"Wat ziet God als de oplossing voor homoseksualiteit in 2022?" vroeg hij zijn gemeente. "Dat ze de dood verdienen. Ze moeten worden gedood!"

"Elke homoseksueel in ons land zou moeten worden aangeklaagd voor de misdaad, de gruwel van homoseksualiteit, die ze hebben," vervolgde hij.  "Ze moeten worden veroordeeld in een wettig proces. Ze verdienen de doodstraf." 

"Ze moeten tegen de muur worden opgesteld en in de achterkant van het hoofd worden geschoten. Dat is wat God ons leert," zei Awes. Volgens Amerikaanse media werd zijn preek met veel instemmend gejoel ontvangen.

De lokale politie heeft meldingen binnengekregen over de preek. In een persbericht laat de politie weten de uitspraken als beledigend te beschouwen, maar er niks tegen te kunnen doen vanwege de vrijheid van meningsuiting.

De uitspraken van de pastoor passen in een bredere trend in de VS, waar religieuze extremisten het gemunt hebben op LGBT+-rechten. Deze campagnes vertalen zich inmiddels naar een enorme hoeveelheid anti-LGBT+-wetten, maar daar blijft het niet bij. Zo werd recentelijk een groep van 31 rechtsextremisten opgepakt toen zij een Pride-evenement wilden verstoren. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen