Parijs: Uberchauffeur slaat homoseksuele passagier na ontdekken geaardheid

Een Parijzenaar is door zijn Uberchauffeur geslagen vanwege zijn homoseksuele geaardheid. De chauffeur kwam er tijdens de rit achter en begon homofobe opmerkingen te roepen naar het slachtoffer. Hij maakte duidelijk geen “nicht” in zijn auto te willen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat schrijft het Franse tijdschrift Têtu, dat het slachtoffer sprak. De 27-jarige Mohamed zat met een vriendin op de achterbank van een Uber-taxi na een avondje uit. Mohamed vertelde haar over een jongen met wie hij geflirt had. Op dat moment begint de chauffeur te schelden. “Hij zei geen ‘nicht’ in zijn auto te willen hebben,” vertelt het slachtoffer.

Terwijl Mohamed een andere auto stopt en probeert de politie te waarschuwen, blijft de chauffeur hem beledigen. Dan is het genoeg voor Mohamed: “Ik vertelde hem dat ik homo ben, dat ik daar trots op ben en dat we dat soort opmerkingen in 2020 niet meer naar ons hoofd horen te krijgen.”

Na die opmerking slaat de chauffeur Mohamed tot twee keer toe in zijn gezicht. De jongen valt achterover op de auto die hij had laten stoppen. De Uber-chauffeur gaat er vervolgens vandoor.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen krijgt Mohamed vijf hechtingen en blijkt hij een gebroken neus te hebben. Sinds de mishandeling heeft Mohamed last van angstaanvallen en heeft hij moeite om zijn huis uit te komen. Zijn vrienden helpen hem met boodschappen.

“Toen ik aangifte had gedaan bij de politie en naar buiten liep en niet via het zebrapad overstak riep iemand op een scooter ‘homo’ naar me. Ik voelde me echt slecht,” vertelt hij.

Uber laat aan Têtu weten het incident zeer te “betreuren”. “Bij een klacht en een gerechtelijk onderzoek schorsen we automatisch de chauffeurs”, aldus het bedrijf.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen