PANN viert groots haar 50ste verjaardag

PANN, Utrecht, lhbt, lgbt, gay, roze, outtv, nieuws, jubileum
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
“Ons gouden jubileum is een enorme mijlpaal”, vertelt voorzitter Mandy Tilleman. “Wat voorop staat is dat we 50 jaar PANN echt met z’n allen gaan vieren. Denk hierbij aan (oud-)vrijwilligers, bezoekers van vroeger en nu, Utrecht als stad en collega-regenboogorganisaties. Om dit te realiseren organiseren we vijf jubileumevenementen waarbij elk van deze groepen wordt betrokken.”

Zonder vrijwilligers geen PANN. Daarom trapt PANN op 23 februari het jubileumjaar af met een reünie voor alle (oud-)vrijwilligers. In het pand waar tegenwoordig Kytopia is gevestigd, Oudegracht 245, vonden lange tijd de maandelijkse PANN-feesten plaats. Een bijzondere plek om nog één keer samen te komen met iedereen die zoveel jaren hard heeft gewerkt voor de organisatie.

Het tweede jubileumevenement, op zondag 14 april in TivoliVredenburg, is een Fundraiser waarmee geld wordt ingezameld voor roze ouderen. Onder de noemer PANN voor (G)oud beoogt PANN hiermee een project te realiseren waarbij jongeren en ouderen samenkomen voor een gezamenlijk dagje uit. De achterliggende gedachte hierbij is het samenbrengen van roze ouderen en daarmee het verminderen van de eenzaamheid die relatief vaak voorkomt in deze doelgroep. De presentatie van het evenement is in handen van Ellie Lust, een icoon voor de LHBTI-gemeenschap. Muzikaal wordt de Fundraiser ondersteund door onder anderen Anita Meyer en Valentijn de Hingh. De avond zal knallend worden afgesloten door de PANN DJ’s.

Op het Bevrijdingsfestival Utrecht presenteert PANN zich op 5 mei op het Vrijheidspodium. Een ultieme kans om heel Utrecht te laten zien dat het júist onderlinge verschillen zijn die onze stad zo mooi maken, maar dat er tegelijkertijd nog veel te doen is om iedereen zich op zijn of haar plek te laten voelen in de stad.

Het onmiskenbare hoogtepunt van 50 jaar PANN wordt het eerste outdoor gayfestival van Utrecht. Op zaterdag 22 juni brengt PANN haar grootste evenement PANNDORA voor het eerst naar buiten in het Julianapark. Op meerdere stages zullen bekende DJ’s en artiesten een spectaculair optreden neerzetten. Naast vele verrassingselementen staan samenwerkingen met andere Utrechtse roze organisaties centraal en zal de afterparty in TivoliVredenburg worden verzorgd door de PANN DJ’s. Hiermee geeft PANN Utrecht en Nederland in al haar regenboogkleuren een dag vol met feest, positiviteit en gezelligheid.

Als afsluiting van het jubileumjaar komt PANN op vrijdag 13 september eenmalig terug met het PANN Café in EKKO. Het PANN Café was, later onder de naam PANN Classic en PANN XS, het eerste en veruit langstlopende evenement dat de stichting in haar vijftigjarig bestaan heeft georganiseerd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen