Pakistaanse provincie voert verplicht transgenderquotum in

Bij alle overheidsorganisaties in Sindh, een zuidelijke provincie van Pakistan, moet minstens 0,5% van het personeel transgender zijn. Het is de volgende stap in de groeiende transgenderrechtenbeweging in het religieus conservatieve land.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Met de maatregel hoopt de provincie het bedrijfsleven aan te sporen hetzelfde te doen. Volgens de wet zijn trans personen een "kwetsbare groep in de samenleving" die het verdient om beschermd te worden door "hen te betrekken in het openbare leven".

De wet past in een bredere trend in Pakistan. In 2018 werd er al een landelijke wet ingevoerd die transgender personen beschermt, waarmee het land een van de meest progressieve landen op dit vlak werd. Dit is bijzonder, aangezien het land zeer conservatief is. Homoseksualiteit is bijvoorbeeld illegaal. 

De sterke transgenderrechtenbeweging in het land betekent overigens niet dat trans mensen alom geaccepteerd worden. Veel trans personen worden verstoten uit hun gezin en krijgen in het dagelijks leven regelmatig te maken met discriminatie. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen