OUTtv's Pride-seizoen: Gaypride Amersfoort 2018

outtv, gay, news, gaypride, amersfoort, pride
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Ben je homo, lesbisch, bi, transgender, ergens tussenin, hetero, jong of oud? Iedereen is welkom op de Gaypride Amersfoort op donderdag 26 juli! Op de Hof is een spetterend feest met dj's, dragqueens en live acts. De Groenmarkt staat al sinds enkele jaren in het teken van Améézing Pink: een swingende band speelt bekende nummers uit de Homo Top 100 en iedereen zingt mee.  

Maar er zijn ook diverse andere onderdelen, onder andere op sportgebied! Zo kun je meedoen aan de Rainbow Run, een 'social run' van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Je verzamelt onderweg polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. De organisatie licht een tipje van de sluier op: er is dit jaar namelijk een stormbaan aan de route toegevoegd! Ga je toch liever tennissen? Nieuw dit jaar is de Rainbow Tennis Toss: tennisvereniging 't Stort stelt haar accommodatie beschikbaar voor een sportieve middag tennis. 

Ook wordt er dit jaar voor de derde keer een Pride Walk georganiseerd door Stichting Keiroze Amersfoort. Aan het begin van de avond wappert de regenboogvlag tussen een afvaardiging van de gemeente Amersfoort en de diverse LHBTQI+ organisaties uit de regio door het centrum van de stad. Leuk feitje: deze vlag hangt ook jaarlijks aan de Westertoren tijdens de Pride Amsterdam! De Pride Walk begint dit jaar op het Sint Jorisplein en eindigt op de Groenmarkt. 

En dat was nog niet eens alles: overdag is er een 'oud roze picknick'. Voor de eerste keer wordt samen met Roze 50+ rond lunchtijd een picknick georganiseerd waar kan worden aangeschoven voor een hapje, drankje en een goed gesprek. De oud roze picknick vindt plaats op het Mooierplein. En als de zon 's avonds ondergaat, dan vertoont Gaypride Amersfoort in samenwerking met theater de Lieve Vrouw een film op het Lieve Vrouwekerkhof.  

Gaypride Amersfoort 
Donderdag 26 juli 2018 

 Afbeelding: Brian Vijber
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen