OUTtv zendt 20 september exclusief de Emmy Awards Show uit

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 september zendt OUTtv exclusief de 72ste Emmy Awards uit. Voor het tweede jaar op rij is OUTtv de enige Nederlandse televisiezender die de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen van het jaar LIVE uit gaat zenden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De LHBTIQ+ community wordt dit jaar vertegenwoordigd door nieuwkomer Jeremy Pope en opnieuw door Billy Porter. Porter viel vorig jaar in de prijzen met zijn vertolking van Pray Tell in de serie Pose. Een historisch moment, want hij is de eerste Afro-Amerikaanse openlijk homoseksuele winnaar in de categorie “beste acteur in een dramaserie”. Jeremy Pope is genomineerd in de categorie “beste acteur in een miniserie”, voor zijn rol als Archie in de Netflix-serie Hollywood. Zijn nominatie is één van de 160(!) nominaties voor Netflix en de streamingdienst schrijft daarmee een wereldrecord. Ook bevindt programma RuPaul’s Drag Race zich opnieuw onder de genomineerden in de categorie “beste realityserie”. Voor een overzicht van alle nominaties, klik hier! 

Als gevolg van de coronapandemie, zal de Amerikaanse uitreiking anders vormgegeven worden. Aan de hand van een digitale stream zullen de Emmy Awards uitgereikt worden en krijgen we tegelijkertijd een kijkje binnen bij de grootste sterren van Amerikaanse televisie. Jimmy Kimmel zal voor de derde keer de Primetime Emmy Awards presenteren. 

De 72ste Emmy Awards worden van zondag 20 op maandag 21 september LIVE uitgezonden op OUTtv. Volg OUTtv voor updates en ontwikkelingen over de Emmy Awards.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen