OUTtv blikt terug op The Emmy’s 2019

The Emmy Awards 2020 staan voor de deur! Vannacht is de award show exclusief live te zien op OUTtv vanaf 02:00. Voordat de 72ste editie van de show begint, blikt OUTtv terug op een paar opvallende momenten van vorig jaar.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Geen main host, maar toch dertig presentatoren

De Emmy’s van 2019 hadden geen main host. ''Minder scripted, meer tijd voor speeches’’, noemde de award show als achterliggende gedachte. Belofte maakt schuld, de show van 2019 had geen vaste presentator. Welgeteld dertig celebrities hielden de show op haar benen die avond. Na de ceremonie kwam er veel kritiek door het gemis van samenhang en veel ongemakkelijke momenten van onervaren presentators en flauwe grapjes.

 

Homer Simpson

Een award show openen zonder host, hoe doe je dat? Homer Simpson, een van de hoofdpersonen van de iconische animatieserie ‘The Simpsons’, viel met de deur in huis door de show te starten als eerste geanimeerde host in de geschiedenis van de Emmy’s. Een geanimeerde host viel bij velen in de smaak, TV is volgens velen namelijk meer dan alleen acteurs en actrices. Wellicht zijn er wel meer animaties te zien bij de award show van 2020. Het zou namelijk als een perfecte oplossing kunnen dienen gezien de huidige omstandigheden.

 

Eerste zwarte LGBTI-acteur wint ‘beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie’

Geschiedenis werd geschreven op de avond van The Emmy Awards in 2019. Billy Porter mocht als eerste Afro-Amerikaanse homoseksuele man een Emmy Award in deze categorie in ontvangst nemen. Billy kreeg de prijs voor zijn vertolking van Pray Tell in de show Pose. 

 

Patricia Arquette eert overleden zus en de transgender-gemeenschap. 

In haar dankwoord voor haar rol in The Act, riep de actrice op tot gelijke rechten voor de transgender-gemeenschap en sprak ze het verdriet uit om haar zus Alexis Arquette (een transgender actrice die in 2016 op 47-jarige leeftijd stierf). "Ik rouw elke dag van mijn leven, Alexis, en ik zal dat voor de rest van mijn leven doen. Totdat we de wereld veranderen zodat transgender mensen niet meer worden vervolgd," zei Arquette. Ze sloot haar toespraak af: ‘’Het zijn mensen. Laten we ze banen geven. Laten we afkomen van de vooroordelen die we overal hebben.''

 

Een krachtige boodschap van Alex Borstein, geïnspireerd door haar grootmoeder

Alex Borstein, die de prijs voor beste komische actrice in een bijrol won voor The Marvelous Mrs Maisel, gebruikte haar platform om hulde te brengen aan haar grootmoeder, die een Holocaust-overlevende was: ''Mijn grootmoeder stond op het punt neergeschoten te worden ... ze wendde zich tot een bewaker en ze zei: 'Wat gebeurt er als ik uit de rij stap?' en hij zei: 'Ik heb het hart niet om je neer te schieten, maar iemand zal het doen'. En ze stapte uit de rij, en daardoor ben ik hier en daardoor zijn mijn kinderen hier, dus stap uit de rij dames, stap uit de rij [step out of line]".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen