OUTmusic Spotlight

outtv, new, outmusic, spotlight, gerben grimmius
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De OUTmusic Spotlight van deze week schijnt op de Groningse zanger en acteur Gerben Grimmius met het nummer Een Goed Gesprek.

Toen Gerben in 2004 afstudeerde aan de Fontys Academie voor Muziek en Uitvoerende Kunsten lag de theaterwereld aan zijn voeten. In de jaren die volgden, speelde hij rollen in grote musicals in binnen- en buitenland. Tot hij in 2013 te horen kreeg dat hij hiv positief was. “Op dat moment stortte mijn wereld in”, vertelt Gerben. Nog lastiger was het om aan vrienden en familie te vertellen. “Uiteindelijk heb ik mijn ouders een brief geschreven.” Die brief werd het uitgangspunt van het lied dat geschreven is door tekstschrijver Daniël Cohen. De muziek is van de hand van Hilmar Leujes.

“Ik kwam er al meteen achter dat op hiv nog steeds een groot stigma heerst. Maar dat komt vooral omdat men nog steeds eigenlijk niet helemaal weet wat het precies is. En vooral: dat je er niet meer dood aan gaat, mits je natuurlijk je medicijnen slikt.” Om dat taboe te doorbreken en mensen duidelijk te maken dat er met hiv heel goed te leven valt, maakte hij het lied ‘Een goed gesprek’.

Bekijk de clip hieronder en laat ons met een TOP of een DROP jouw mening horen. De vorige keer konden jullie stemmen op 'High' van Jessie Standafer. Deze werd door jullie met 100% geTOPT en zal dus voorbij blijven komen tijdens OUTmusic
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen