Oscars 2019!

academy awards, oscars, Lady Gaga, queen, bohemian rhapsody, a star is born, shallow, Olivia Colman, the favourite, hollywood, glamour, entertainment, shangela,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Billy Porter stal de show op de rode loper met zijn Christian Siriano outfit, een look waar alle heren (en vele dames) niet tegenop konden. Laten we hopen dat meneer Porter wordt aangetikt om de ceremonie volgend jaar te presenteren, al is het enkel om de hele avond naar zijn geweldige modekeuzes te kijken!

Jennifer Lopez glinsterde en straalde van top tot teen in haar Tom Ford jurk.

She’s a SUPER QUEEN! Shangela liet iedereen ook even zien hoe het moet.

De roze draad van de avon


Black Panther ster Chadwick Boseman was ook een van de weinige mannen die de standaard tuxedo inruilde voor wat meer glam, en wat staat het hem goed!


Lady Gaga was een van de fashion hoogtepunten! De zangeres/actrice ging voor een klassieke glamourlook in deze Alexander McQueen jurk, gepaard met juwelen van Tiffany & Co (waaronder een diamant die voor het laatst gezien is in Breakfast at Tiffany’s, gedragen door Audrey Hepburn).


De show werd afgetrapt met een energieke performance van Adam Lambert en Queen. De zanger werkt nu al een tijdje samen met band, dus dat ze het feestje goed op gang kregen is bijna vanzelfsprekend! 

Regina King mocht de eerste prijs van de avond in ontvangst nemen voor haar bijrol in If Beale Street Could Talk! 

Spike Lee won Best Adapted Screenplay voor BLACKkKLANSMANen gaf een van de sterkste speeches van de avond. Zijn krachtige betoog werd ontvangen met een staande ovatie. 

Lady Gaga wint haar eerste Oscar voor Best Original Song. Het gaat hier natuurlijk om de monster hit Shallow uit A Star Is Born (waar ze ook nog eens een Beste Actrice nominatie voor heeft gekregen). 

Dat Rami Malek Beste Acteur mocht ontvangen was niet al te verrassend, hij heeft de afgelopen maanden diverse prijzen binnengesleept voor zijn vertolking van de iconische Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. De Queen biopic is een duidelijke publieksfavoriet geworden, echter hangt er genoeg controversie rondom de film.   

Een van de grootste verrassingen van de avond: Olivia Colman wint Beste Actrice voor haar rol in The Favourite. Velen hadden verwacht dat Glenn Close de hoofdprijs mee zou krijgen voor The Wife. 

Green Book ging naar huis met de grootste prijs van de avond, Best Picture. Dit is tevens een van de meer controversiële overwinningen. De film is meerdere malen bekritiseerd vanwege de historische onjuistheden, met name hoe de Afrikaans-Amerikaanse jazzpianist en componist Don Shirley is neergezet in de verfilming. Naar verluidt zou Spike Lee de zaal hebben verlaten nadat de film werd omgeroepen als grote winnaar.  

Een bijzondere foto tijdens Madonna’s after-party: Na vele jaren van een vermeende feud tussen de twee iconen, lijken Madonna en Lady Gaga het prima met elkaar te vinden tegenwoordig!


Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen