Optreden van Russische cadetten schokt publiek: oproep tot vermoorden van "flikkers"

Een groep Russische militairen in opleiding heeft tijdens een theateroptreden symbolisch een homoseksuele man vermoord. Tijdens een viering van een lokale militaire vereniging gebruikte het groepje tieners een bijl om een blok waarop "dood aan flikkers" geschreven stond te breken.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

 Een van de cadetten had de rol van "homo" in het toneelstukje, waarbij hij met ontbloot bovenlichaam door de rest op hun schouders gedragen werd. Op zijn buik lag het blok met de tekst.

De toeschouwers van het optreden waren in het theater voor een viering van de militaire vereniging in de stad Jaroslavl ten noordoosten van Moskou. Sommige toeschouwers reageren geschokt op de voorstelling. "Dit is een aanzet tot moord," reageert de voorzitter van de lokale veteranen volgens PinkNews.

Radio Free Europe meldt dat de directeur van het theater niet te spreken is over het toneelstukje. "Aanvankelijk zou het evenement vrolijk en positief zijn. Hun optreden was een verrassing voor ons allemaal. Het was niet vooraf gepland of afgesproken, omdat ze wisten dat we het niet zouden toestaan."

Toch is de leider van de cadetten, Andrej Palachev, niet van plan zijn excuses aan te bieden. Sterker nog, hij herhaalt de boodschap nogmaals: "Wat is het probleem? Ze houden gewoon niet van flikkers. En ik ook niet." 

Homoseksualiteit wordt door de Russische regering gezien als iets dat tegen de conservatieve familiewaarden ingaat. Het uiten van homoseksualiteit is beperkt door de beruchte homopropagandawet, die ook zijn navolging vindt in bijvoorbeeld Hongarije. Een lokale politicus juichte volgens Radio Free Europe zodoende het toneelstukje van de tieners toe vanwege het tonen van de "goede familietradities" en "vaderlandsliefde". 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen